A közzététel nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A versenyeztetés mellőzésének indoka az, hogy a kért áru minden elemére kiterjedő kizárólagos jogokkal csak a Teqball Kft. rendelkezik.

A 750 pályából 717 darab Teqtm Lite pálya, míg 33 darab Teqzm One pálya. Az eljárást lezáró döntést augusztus 3-án hozta meg az ajánlatkérő.

A Céginfo.hu adatai szerint a Teqball Kft. 2013-ban alakult, a jegyzett tőkéje 4 millió 530 ezer forint. Tulajdonosa a luxemburgi bejegyzésű Teqball Holding S.á r.l. A múlt évet 2 milliárd 107 millió forint nettó árbevétel mellett 2 milliárd 72 millió adózás előtti veszteséggel zárta.

A Wikipédia szócikke szerint a teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet egy ívelt asztalon játszanak. A játékosok - a karok és a kezek kivételével - a test bármely részével hozzáérhetnek a futball-labdához. A teqball kifejlesztői a magyar Borsányi Gábor, Huszár Viktor Dénes és a milliárdos Gattyán György