A beszerzés becsült értéke nettó 3,164 milliárd forint. A vásárlást uniós támogatással, a Sürgősségi ellátás fejlesztése − mentés című projekt keretében finanszírozzák. A szervezet eset- és rohamkocsikat szerez be: 128 B típusú, kétkerék-meghajtású, 24 B típusú, négykerék-meghajtású, 18 C típusú, kétkerék-meghajtású és 8 C típusú, négykerék-meghajtású új autót. A mennyiség a teljesítés során 30 százalékkal bővülhet. Az ajánlatok benyújtási határideje augusztus 5.

A kiírás alapján azok a kereskedők tehetnek ajánlatot, amelyek az elmúlt három évben rendelkeznek legalább 50 darab vagy évente legalább nettó egymilliárd forintot elérő, B típusú mentő gépjármű szállítására vonatkozó referenciával, valamint évi legalább 9 darab vagy nettó 150 millió forintot elérő C típusú mentő szállítására vonatkozó referenciával. A járművekre 300 ezer kilométerig, de legfeljebb 6 éves korig jótállást kell vállalni.

Idén májusban jelentették be, hogy a mentőszolgálat 11,5 milliárd forint uniós fejlesztési forráshoz jutott. Ebből új mentőállomásokat építenek, gépkocsikat vásárolnak és jut belőle épületek korszerűsítésére, műszerek beszerzésére, oktatásra is − közölte korábban az OMSZ az MTI-vel. Az első autók a tervek szerint még az idén szolgálatba állhatnak.