Mindössze egy ajánlatot kapott rendezvényeinek kiszervezésére kiírt közbeszerzésén az állami médiumok műsorait gyártató és vagyonát kezelő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A vállalkozó szellemű ajánlattevő az Apple Party Service Kft. (APS) volt, amely el is nyerte a két évre nettó 285 millió forint plusz áfa keretösszegű munkát. Az MTVA ezzel külsős cégre bízta a "külső megjelenései, ünnepségei, rendezvényei, konferenciái, valamint más lakossági marketing célú és kulturális rendezvényei, ünnepségei szervezését és teljes körű lebonyolítását".

Az APS hosztesz-ügynökség neve leginkább akkor lett ismert a sajtóban, amikor 2014-ben több médium is megírta, hogy a cég a március 15-ei állami ünnepségekre, a Kossuth térre és a Nemzeti Múzeumhoz fizetett statisztákat toborzott, 800 forintos óradíjért. A hírekre a cég egyik tulajdonosa úgy reagált, hogy nem bértapsolókat biztosítanak, hanem alvállalkozóként 20 főt közvetítenek ki, akiknek a "vízosztás, útbaigazítás, helyszíni koordináció" a feladata.

A Céginfo.hu adatai szerint a jelenleg 14 főt foglalkoztató APS két magánszemély tulajdonában áll, 1999-ben még Virág Designe néven jegyezte be a cégbíróság, a nevet 2005-ben változtatták Apple Party Service-re. Tavaly 248 millió forint nettó árbevételt és ötmilliós adózott eredményt ért el - most az MTVA-tól két évre nettó 285 millió forint keretösszegű munkát nyert el. A cég árbevétele 2010-ben 128 millió forint volt, a nagy ugrás 2011-ben következett be, akkor közel százmillióval, 220 millióra növelte forgalmát, s azóta kétszázmilliónál nagyobb éves bevétele van.

Az MTVA tárgyalásos közbeszerzési eljárásán július 17-én döntött a nyertesről, a szerződést augusztus 24-én írták alá, az eredményről szóló tájékoztatót pedig a napokban tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

Ahogy a Napi.hu korábban beszámolt róla, az MTVA eddig nagyrészt házon belül intézte a rendezvényszervezést. Az alap 2012-ben "a közmédia megújulása" kapcsán még külön rendezvény- és protokoll irodát is létrehozott.

Az MTVA rendezvényeihez kapcsolódóan kiegészítő feladatokra adott csak külsősöknek megbízást, például 2014 szeptemberében a "Közmédia napja 2014" rendezvény (képünkön) egyes helyszínein a hangosító eszközök bérlésére, üzemeltetésére kötött szerződést a PDF Production Kft. -vel közel nettó ötmillió forintért, a "Szimfonik Live 2014" koncert rendezvénytechnikai szolgáltatására, eszközök és szakemberek biztosítására pedig az Omega Trading Kft.-vel, nettó 18,5 millió forintért.