A közlekedési vállalat közleményében megjegyzi, hogy az egész Európában gondokat okozó buszvezető-hiányra extra juttatásokat kínált a nyári toborzó kampányában. Akkor a meglévő járművezetők lojalitását honorálták, majd a képzett vezetőket ösztönözte arra a bruttó félmilliós belépési bónusszal, hogy csatlakozzanak hozzájuk. Ennek meg is lett az eredménye a vállalat szerint, mivel a korábbi évekhez képest több, csaknem 40 képzett járművezető állt szolgálatba.

A programot ezért október 31-ig meghosszabbították.

A fél-félmilliós jutalmat akkor kapják meg a belépő járművezetők és az őket ajánló BKV-s munkatársak, ha fél év múlva is mindketten a BKV-nál fognak főállásban dolgozni – írja a közlemény. Hozzáteszik, azokat várják, akik D kategóriájú jogosítvánnyal és GKI igazolvánnyal vagy TR kategóriájú jogosítvánnyal rendelkeznek.

Főként azokat ösztönzik a jelentkezésre, akiknek a turisztikai szezon végével kevesebb munkájuk lett vagy megszűnt.

A BKV jelenleg csaknem 2000 autóbusz-vezetőt és 280 trolibuszvezetőt foglalkoztat. A külföldön munkát vállalók, a pályaelhagyók, a nyugdíjba vonulok, továbbá a bővülő szolgáltatás miatt a társaság akár 70-80 buszvezetőt is képes a közeljövőben alkalmazni.

 

Egymillió forintos bónusszal toboroz buszsofőröket a BKV

Új, nyári toborzókampányt indít a BKV: 2023. június 1. és 2023. augusztus 31. között bruttó 500-500 ezer forintot fizet az autóbusz- és trolibuszvezetőknek, sőt az őket ajánló BKV-s kollégáknak is.
Bővebben--->