NAV Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei munkatársainak az tűnt fel, hogy az internetes áruház az egyik közismert mosószergyártó termékeit feltűnően alacsony áron kínálta, ezért rendeltek a mosószerekből.

próbavásárlás során bebizonyosodott, hogy a kiszállított termékek hamisak, ezért az ellenőrök a NAV Bevetési Igazgatóság pénzügyőreivel közösen visszavitték azokat a webáruházat üzemeltető cég telephelyére.

A helyszín átvizsgálásakor több mint száz olyan mosószer került elő, amelyekről a márkák képviselői is megállapították, hogy hamisítványok.

Az előzetes kalkuláció szerint a webáruház ezzel mintegy ötszázezer forint vagyoni hátrányt okozott – tájékoztatott a hatóság.

A termékek mennyisége és az okozott kár nagysága miatt az ellenőrzésbe a NAV Közép-Magyarországi Bűnügyi Igazgatóságát is bevonták, a nyomozók 112 darab mosószert foglaltak le, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.

A rossz minőségű, hamisított termékek kiszűrése a piacról fontos feladat, mert a gazdaság jogkövető szereplőinek jelentős kárt okoznak, a vásárlóknak pedig egészségügyi kockázatot jelentenek.

 

Bemutatjuk a biztonságos online vásárlás trükkjeit

Az online vásárlás komoly veszélyeket hordoz. Valós tapasztalatokon alapuló tanácsok segítségével azonban problémamentesebb lehet a netes shopping élmény. Bővebben>>>