Brüsszelbe utazik Varga Judit igazságügyi miniszter, ahol egymás után tárgyal majd az Európai Bizottság képviselőivel - írja a hvg.hu. Az igazságügyi miniszter a hivatalos naptár szerint először szerdán Didier Reynders-szel, az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagjával találkozik.

Ezt követően csütörtökön Johannes Hahn, a költségvetésért felelős biztos fogadja személyesen. Varga és találkozóinak középpontjában a Magyarországot megillető uniós források, illetve a jogállamisági eljárás állnak.

Korrrupcióóó!

A magyar kormánynak elemi érdeke, hogy eloszlassa a korrupcióval, a magyar igazságszolgáltatás függetlenségével, a jogalkotás átláthatóságával és a demokratikus normák betartásával kapcsolatos brüsszeli aggályokat.

Varga Juditnak a lehető legrosszabbkor jönnek a Kúria elnöke körül kialakult hírek. A Magyar Helsinki Bizottság közérdekű adatigényléssel derítette ki, hogy Varga Zs. András több bírói álláshely esetében is törvénybe ütköző módon bírálta el a bírói pályázatokat, a brit Observer pedig arról írt, hogy a Kúria elnökének feleségét annak ellenére nevezték ki a Fővárosi Ítélőtábla Polgári Kollégium tanácselnökének, hogy jóval kevesebb szavazatot kapott, mint a másik jelölt. A Kúria és a Fővárosi Ítélőtábla mindkét esetben visszautasította a vádakat.