Az egyik legfontosabb kihívás a munkaerőpiaci aktivitás további növelése annak ellenére, hogy Magyarországon soha nem látott mértékű a foglalkoztatottság – mondta szombaton Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a 24. Nemzetközi Kőkonferencián. Vitályos Eszter szerint az aktivitás növelésének fontos része a munkaerő folyamatos képzése és átképzése. Az államtitkár az MTI tudósítása szerint beszélt arról is, hogy 

keddtől újabb 15 milliárd forintos keretű pályázat nyílik meg munkahelyi képzések megvalósításához.

Az uniós forrásokból megvalósuló program célja, hogy a vállalatoknak nyújtott, feltételesen visszatérítendő támogatásokon keresztül segítse a munkavállalóik képzését.

A támogatásról elmondta, hogy az hozzájárul a vállalkozások termelékenységének javításához és a munkavállalók kompetenciájának fejlesztéséhez. 

A program korábbi szakaszaiban eddig mintegy 1200 vállalkozás több mint 50 ezer munkavállalója részesült képzési támogatásban.

 

Jön a 100 százalékos pályázat, amire sokan régóta várnak

A GINOP Pluszban akár 100 százalékos támogatási intenzitás is elérhető – tudta meg az Economx. Összeszedtük, milyen várható módosításokra van kilátás az új konstrukcióban, amely márciusban jó lehetőség lehet számos magyar vállalkozásnak.