A brit-holland Unilever anyavállalat egyik legkorszerűbb, stratégiai fontosságú európai gyártóközpontjában – ahol például a Domestos, a Cif, a Coccolino, a Flóraszept, a Surf vagy az Omo termékeket is gyártják– mintegy 100 új munkahelyet hoznak létre a beruházás zárásáig. A kapacitásbővítő befektetésnek köszönhetően a gyáregységben a korábbi 300 millió helyett évente 370 millió – 70 százalékban újrahasznosított műanyagból készülő – flakont tölthetnek meg.

Az üzem legnagyobb felvevőpiacának Lengyelország, Magyarország és Németország számít, a jelenlegi beruházás után az Unilever kelet-európai térségben értékesített háztartás-vegyipari termékeinek 90 százalékát gyártják itt.

„A jelenleg futó nyírbátori beruházás kapcsán minden építkezés teljes egészében a körforgásos gazdaság megközelítésével történik, így például a beton- és vashulladékok 100 százalékát újra felhasználtuk azokból a régi, lebontott épületekből, amelyek az új raktár jelenlegi helyén álltak. A megújuló energiaforrások arányát is fokozatosan növeljük telephelyeinken, de magyarországi gyáraink már az idei évtől 100 százalékban megújuló hálózati villamos energiát használnak” – mondta Alberto Di Leo, az Unilever Magyarország Kft ügyvezetője.