Az idei nyár szárazságot hozott, kevés csapadékot és gyakran 30-35 fok feletti kitartó hőséget. Szeptember elején elindult a szüret Tokaj-Hegyalján a száraz borok alapjául szolgáló szőlő szedésével, az erjedő borok a nehéz év ellenére gazdag ízeket és egyensúlyt mutatnak.
„A borvidék szőlőültevényei az aszályt, a nehéz körülmények ellenére jól viselték. Mennyiségileg kevesebb ugyan a termés, de jó szüretnek nézünk elébe, az első tapasztalataink bíztatók” - mondja Molnár Péter, a Patricius Borház birtokigazgatója.
Megkezdődött az aszúsodás
Az aszúszemek szedése is az őszi időszakban indul, azonban az időjáráson még sok múlik. Ilyenkor szükség van a reggeli párás időre, amelyet a Bodrog és a Tisza közelsége biztosít, a későnyári napsugarakra, továbbá enyhén szeles időre, ahhoz, hogy igazán jó ízű aszúszemekből készülhessen az idei tokaji aszú.
Gazdasági hírek azonnal, egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Korlátozták a tej szó használatát a boltokban: vásároljon körültekintően!

Borravalót kér már a láncfűrész-kereskedő is: nem káprázik a szeme

Nyűgöt jelentenek a visszaváltós vizes palackok, kár költeni rájuk

Zelenszkij mindent cáfol: azt mondja, már be is vetették az ukrán csodafegyvert

Kár kerülgetni egy olyan súlyos problémát, ami minden második magyart érint

Öldöklő harc indul az egyre szűkösebben mért állami férőhelyekért

Fiatalkorú drogdílerekre csaptak le Magyarországon

Ezzel sok nyugdíjas szembesül: minden területen kapkodnak utánuk

A fél világra ráijesztett Amerika, nem is múlt el a veszély
