Járatok törlésével és késésekkel kell számolni az olaszországi repülőtereken a földi kiszolgáló személyzet munkabeszüntetése miatt, amely keddre virradó éjjel egy órakor kezdődik.

sztrájk kedd éjfélig tart.

 

Felboríthatja a légi közlekedést a NATO európai hadgyakorlata

Csaknem 250 repülő mozgósításával, németországi központtal tartja meg a NATO júniusban története legnagyobb szabású légi hadgyakorlatát. Bővebben>>>

Káoszra készülhet, aki ilyenkor utazik

Mivel az ország három legnagyobb közlekedésügyi szakszervezete is részt vesz a sztrájkban, a tiltakozás várhatóan legalább némi fennakadást fog okozni az összes nagyobb olaszországi repülőtéren, különösen a becsekkoláskor és a poggyászfelvételi területeken.

A munkabeszüntetést az olaszországi légitársaságok és repülőterek földi személyzete, valamint a beszállító társaságok munkavállalói hirdették meg szerződéseik megújítását követelve.

Az ITA légitársaság 42 járatát törölte.

Az országos légiforgalmat irányító ENAC honlapján közölte a biztosított járatok listáját.

Sokan azt sem tudják, mi az a válság, ezerrel tolják a külföldi utakat

Egy friss kutatás szerint kevesebbet utaznak a magyarok a koronavírus-járvány vége óta, mint a pandémia előtti időszakban. Milyen turisztikai szezon elé nézünk, amikor a válaszadók ötöde úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem utazik külföldre? Bővebben>>>