Jó néhány termálstrand szeptember 3-án, vasárnap lesz utoljára nyitva idén, ezért érdemes kihasználni a hétvégét, ugyanis egytől egyig kedvező árakat kínáló strandokról van szó – írja a Termál Online.

Most hétvégén lesz idén utoljára nyitva Miskolctapolcán az Ellipsum strandi része, de a miskolci Selyemréti Strandfürdő működése az év végéig biztosított. Ugyancsak vasárnapig tart nyitva az Albertirsai Gyógyvizes Strandfürdő, a Bonyhádi Termálfürdő, a Dávodi Strandfürdő, a Sellyei Városi Termálfürdő, a Tapolcai Termálstrand, valamint a Tiszavasvári Strandfürdő.

Bár nem termálvizes strandok, de érdemes megemlíteni, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. két szezonális fürdője, a Pünkösdfürdői és a Római Strand is csak vasárnapig látogatható.

Néhány szezonálisan üzemelő termálfürdőben pedig már múlt héten véget ért a szezon: ezek közé tartozik a Nagyatádon működő termál strand is, igaz, a város gyógyfürdője továbbra is várja a gyógyulni vágyókat.

Óriásit drágultak a belépők: mély vízben a termálfürdők

A termálfürdők belépőárai jellemzően évről évre nőnek. Az elmúlt egy év drágulása azonban az eddigi legjelentősebb, amióta figyelik a díjváltozásokat. Az átlagos jegyár négyezer forinthoz közelít.
Bővebben >>>

De – mivel az előttünk álló hétvégére szép időjárást jeleztek előre a meteorológusok – arra is akad példa, hogy egy fürdő megtoldotta a szezonját. Így történt ez a Jászság legolcsóbb termál strandja, a Jászboldogházi Strandfürdő esetében, amely az eredeti tervek szerint múlt vasárnap lett volna utoljára nyitva idén, azonban a várható kedvező időjárásra tekintettel szeptember 2-án és 3-án, tehát szombaton és vasárnap újra kinyit.