Az új lehetőséggel az ügyfelek egy hitelügyleten belül egyszerre nyújthatják be a falusi CSOK-ra és a CSOK Pluszra vonatkozó hiteligényüket.

A hitelintézet közleményében azt írja, ezzel jelentősen egyszerűbbé válik az ügyintézés folyamata, ami azért előnyös, mert vegyes hitelcél esetén jóval hamarabb megkezdődhetnek az ingatlan korszerűsítésének és bővítésének munkálatai. Mindemellett pedig a korábbinál nagyobb összeget igényelhetnek az ügyfelek a két megoldás összekapcsolásával.

Az OTP azt írja, az egynél több gyermeket nevelő vagy vállaló házaspárok eddig is igényelhettek a falusi CSOK mellé államilag támogatott hitelt, 10-15 millió forintos összegben a gyermekszámtól függően.

Azonban a CSOK Plusszal összekapcsolt konstrukcióban már egy vállalt gyermek esetében is 15 millió forintos kedvezmények kölcsönt igényelhetünk, ami két gyermeknél 30, háromnál vagy többnél pedig 50 millió forintig mehet fel.

Az együttes igénylés további előnye a bank szerint, hogy használt lakás vásárlása és korszerűsítése, azaz kettős felhasználási cél megkötése esetén kétszer akkora lehet az igényelhető támogatási összeg, mintha szimpla korszerűsítésre igényelnénk.

Több hitelt fogadtak be a bankok, de a csokból nem kértünk

A statisztikai hivatal adatai szerint 2023-ban a lakáshitelek állományának négyötöde támogatás nélküli kölcsön volt.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→