Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban egyeztetett Szita Károllyal, Kaposvár polgármesterével, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen elhangzott,

a veszélyek korába léptünk; az ukrajnai háború, az elhibázott brüsszeli szankciók és az energiaválság miatt sok magyarországi település nehéz helyzetbe került.

A kormány célja, hogy megvédje a városainkban élő embereket, a nyugdíjasokat, a családokat, a rezsicsökkentést és a munkahelyeket.

Orbán Viktor és Szita Károly áttekintette, hogy az állam milyen segítséget tud adni a nehéz helyzetbe került településeknek – közölte Havasi Bertalan.

A kormány önkormányzatoknak ígért rezsitámogatásáról való egyeztetésre hívta az Energiaügyi Minisztérium az önkormányzatokat, amire egyelőre pont a polgármesterek nem kaptak meghívót a gödöllői polgármester, Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint. Ide kattintva bővebben olvashat az említett energiaválság okozta problémák megoldási kísérletéről.