Az állami hírügynökség a napilap honlapjára hivatkozva számolt be a kormánypártok frakcióüléséről. "Orbán Viktor nem köntörfalazott, összegzése szerint az elmúlt egy évben súlyos nemzetközi válság volt, nem csak egészségügyi, de gazdasági is, mely súlyosan érintette a családokat, szétzúzta a hagyományos emberi kapcsolatokat". Egyszerre volt tehát egészségügyi, gazdasági és szociális válság - hangsúlyozta az MTI szerint a miniszterelnök.

Orbán Viktor véleménye szerint Magyarország ezt a tripla válságot európai és világszinten is kiemelkedően jól kezelte, szerinte megnyertük az európai oltási versenyt, Európában Magyarországot tekinti a legjobban átoltott országnak. A sikeres oltásnak vannak gazdasági eredményei is, mert az országot egy-másfél hónappal korábban tudták újraindítani más európai országokhoz képest, ez a gazdasági növekedésben minimum 1 százalékos többletet jelent - véli a Fidesz pártelnöke.

Orbán újabb harcra szólította a párttagokat

A pártvezető a közelgő választások kapcsán "útba igazította a képviselőket és harcra szólította társait" - írta a Magyar Nemzet, hozzátéve: "a miniszterelnök szerint a kampányban elég, ha az igazat mondják a jelöltek, ami nem más, mint hogy valójában a Gyurcsány a főnök". Orbán Viktor beszédében úgy értékelt: Gyurcsány Ferenc "az igazi ellenfél, Karácsony és a többiek csak epizódszereplők" - ismételgette a Magyar Nemzet Orbán és a kormányzati kommunikáció mantráját.

Gyurcsány, Gyurcsány, Gyurcsány

Orbán Viktor ezt követően megismételte, hogy szerinte nagyon fontos, hogy emlékeztessék az embereket arra, milyen ember Gyurcsány. A miniszterelnök szerint "ha Gyurcsány Ferenc visszatér, a baloldal újra megemeli az adókat, különösen a gyerekesekét, beengedik a migránsokat és megemelik a rezsit". "A Fidesznek ezt kell megakadályoznia" - adta ki a vezényszót Orbán.