Káoszba fulladt a kormány rendkívüli Pfizer-akciója. Reggel bejelentették, hogy a Sinopharm mellett az oltásra regisztráltak a Pfizer vakcinájára is foglalhatnak időpontot a kórházi oltópontokra az eeszt.gov.hu időpontfoglalójában.

A rendszer azonban már reggel 7-kor lefagyott, és azóta sem éledt újra. Sokan azonban mégis bepróbálkoztak az oltópontokon regisztráció nélkül, ugyanis Orbán Viktor bejelentette, hogy csak a mai napon van lehetőség bárkinek hozzáférnie a 100 ezer Pfizer oltóanyaghoz.

A Honvéd kórháznál közlekedési dugót okozott a vakcina iránti tömeges érdeklődés. A Gömb utcai bejárattól kezdve több utcán keresztül kígyózott a sor, így az mintegy 800 méter hosszú lehetett. Parkolni a környéken szinte lehetetlen volt, a bejáratnál sok rendőrt, katonát lehetett látni. mostanra azonban véget ért a tumultus.

Rövid idő alatt feloszlott a közel egy kilométeres tumultus (Fotó: Napi.hu)

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az alábbi tájékoztatást adta ki:

„Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a megnövekedett érdeklődés miatt jelentős sor alakult ki az oltásra várakozókból az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén. Kérjük, hogy kizárólag akkor álljanak be a sorba, ha előzetesen regisztráltak az oltásra az eeszt.gov.hu oldalon és rendelkeznek időponttal a mai napra.

A már sorban állókat az intézmény munkatársai megduplázott kapacitással igyekeznek a lehető legrövidebb időn belül beoltani.

A Pfizer oltóanyaga a nem regisztráltak számára nem áll rendelkezésre!

Amennyiben nem regisztrált, eldöntheti, hogy

  • az oltást későbbi időpontban veszi fel
  • az Astra Zeneca oltóanyagát veszi fel
  • a Sinopharm oltóanyagát veszi fel

Az AstraZeneca és a Shinopharm választása esetén munkatársaink külön sorba irányítják. Amennyiben nem regisztrált és újonnan érkezne, kérjük, ne jöjjön, mert nem fog sorra kerülni!

Munkatársaink mindent megtesznek az Ön kényelme és lehető leggyorsabb beoltása érdekében. Köszönjük szíves türelmét!”