A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az első "a gazdaság újraindítása érdekében szükséges egyes egyházi beruházások támogatásáról" címet viseli.

Az idei központi költségvetésben az egyházi működési-, program- és fejlesztési támogatások címen 31 milliárd forint szerepel. Ehhez jött most többletként 3 milliárd 448 millió forint, a következő célokra és összegekkel:

  • a Ráday Felsőoktatási Diákotthon és a Dunamelléki Református egyházkerület Székház és Konferencia Központjának újjáépítéséhez szükséges kiegészítő támogatás, 1 milliárd 500 millió forint,
  • a Baár–Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium fejlesztésének folytatása 712,5 millió forint,
  • a Mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda fejlesztésének II. üteme 1 milliárd forint,
  • a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Ó-kollégiumának felújítása és bővítése 234 millió forint.

Egy másik határozatban a Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programjának támogatására 10 milliárd 50 millió forintot hagyott jóvá. Ezzel is az eredetileg 31 milliárdos egyházi működési-, program- és fejlesztési támogatások növekszenek.

Mint a Napi.hu is megírta, pár nappal ezelőtt a Gazdaság-újraindítási Alapból 50 milliárd forintot osztott ki a kormány, ebből 36,8 milliárddal az egyházi működési-, program- és fejlesztési támogatások részesültek.