A Magyar Közlönyben megjelent határozatok közül az elsőben a kormány az idei központi költségvetést módosította. A Belügyminisztérium fejezetben szereplő Köznevelési feladatok támogatása alcím alatt lévő Hit- és erkölcstanoktatás, hittanoktatás és tankönyvtámogatás jogcímcsoportot 6 milliárd 465 millió forinttal lehet túllépni.

A hivatalos jogtárban megjelenő, a kihirdetett költségvetést tartalmazó jogszabály nem tartalmazza a köznevelési feladatok támogatását, az utólag kerülhetett be a jogszabályba, így az eredeti összeg hivatalos forrásból nem ismerhető meg.

Ferencváros is pénzt kap

A másik határozatban a kormány  – a Ferencvárosi Szabadidő- és Sportpark megvalósításával, a 2023. évi IAAF Atlétikai Világbajnokság megrendezésével és a Budapesti Atlétikai Központ megvalósításának támogatásával összefüggésben - a IX. kerületi önkormányzat képviselő-testületének felkérése alapján döntött egy lakótömb rehabilitációjának támogatásáról.

Ez a Soroksári út – Koppány utca – Földváry utca által határolt lakótömb, amelyben az ott élők méltatlan körülmények között élnek. A kormány 1 milliárd 239 millió forintot juttatott az önkormányzatnak, ebből el kell helyezni a bérlőket, azt követően pedig le kell bontani az épületeket. Az üres telkek ingyenesen a magyar állam tulajdonába kerülnek.