Konténer tantermeket állítanak fel egy kéttannyelvű orosházi általános iskolában – írja az MTI.

Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója, Víghné Pintér Lilla azt mondta, angol-magyar nyelven folyik intézményükben az oktatás, és az előírásoknak megfelelően csoportbontásban kell tanítaniuk bizonyos tantárgyakat. Egy osztálynak tehát két teremre van szüksége. Alsó tagozaton a rajzot, a technikát és a testnevelést felsőben a civilizációt, a történelmet és a számítástechnika tantárgyakat kell külön-külön csoportban tartani.

Az iskolában rendelkezésre álló 25 tanterem nem elég, többre pedig nincs forrás, ezért döntött az iskola fenntartója a konténerek megvásárlása mellett.

A tantermek tervei elkészültek, a szakhatóságokkal jelenleg is egyeztet az iskolavezetés. A konténeregység teljes használatba vételét a Békés megyei kormányhivatal 2023. szeptember 1-jével engedélyezi.

A három konténertantermet, továbbá egy kis tanári szobát, vizesblokkokat, öltözőket és egy raktárhelyiséget az iskola és a piac közti területen építenék fel. A terület korábban az iskola tulajdona volt, azt a piaci vásárcsarnok építésekor adták át a városnak. Most kérvényezték a visszavételét, amelyet csütörtöki ülésén a képviselő-testület egyhangúlag, 13 igen szavazattal elfogadott.

A területet idén októbertől veszik át, ott ki kell építeni a közműveket, és el kell bontani egy ott lévő kisépületet. Az igazgató szerint továbbra is céljuk új tantermek építése, az új uniós költségvetési időszakban szeretnének pályázni ilyen céllal forrásra.

Jelenleg 486 diák jár az orosházi iskolába, az intézményben ötven pedagógus tanít.