Szombatra virradó éjszaka az ország nagy részén kiderül az ég, megszűnik a csapadék, ám az északkeleti, keleti megyékben felhős marad az idő, és ott továbbra is előfordulhat eső, záporeső. A szélcsendes tájainkon párássá válhat a levegő, főként a Dráva mentén köd is képződhet. Az északnyugati szél gyenge vagy mérsékelt lesz. Hajnalra 6 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet. Az alacsonyabb értékekre a derült, szálcsendes helyeken, míg a magasabbakra a felhős tájakon számíthatunk.

Szombaton általában napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, de reggel, délelőtt északkeleten még lesznek felhősebb helyek, ám később ott is több órára kisüt a nap. Főként az északkeleti megyékben alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, az ország többi részén kisebb a csapadék előfordulási esélye. Az északnyugati szelet napközben sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 25 fok között várható, de északkeleten ennél kissé alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

Vasárnap az ország északkeleti részén valamint a Dunántúlon több, a köztes területeken kevesebb felhő várható. Estétől délnyugat felől egyre többfelé növekszik meg erősen a felhőzet. Északkeleten reggel, a nyugati, délnyugati országrészben késő délutántól valószínű eső, zápor. Időnként megélénkül az északnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között alakul, de Nógrádban és a Kiskunságban néhol 5, 7 fok is lehet. A csúcshőmérséklet általában 19 és 24 fok között valószínű, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég. Északkelet felől délnyugat felé haladva egyre nő a csapadék esélye. Míg előző helyen inkább kisebb eső, zápor alakulhat ki, addig utóbbi területeken tartósabb eső valószínű hosszabb-rövidebb megszakításokkal. Időnként megélénkül az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet északkeleten, keleten 6 és 11, másutt többnyire 10, 14 fok között alakul. A csúcshőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű - írják a meteorológusok.