Jelentős változás történt az egyik legnagyobb gyógyszer-nagykereskedő cég felső vezetésében, Feller Antal Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt.-t eddigi vezérigazgatója, valamint a gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozíciót betöltő Sz. Kis László 2023. december 31-vel nyugdíjba vonulnak.

A menedzsmentet 2024. január 1-től Füzesi Judit irányítja, aki közel harminc éves gyógyszeripari és vállalatirányítási tapasztalattal rendelkezik és eddig az általános vezérigazgató-helyettesi posztot tölti be.

Füzesi Judit munkáját a Hungaropharma Vállalatcsoport élén a jövőben három új vezérigazgató-helyettes, Dene László, Nagy Andor és Felsmann Balázs segíti majd - közölte a cég a honlapján.

Kép: MTI Fotó, Hegedűs Róbert

A cég üzleti jelentése szerint, 2022-ben 423 milliárd forint nettó árbevételt értek el, ami 2021-hez képest 12 százalékos emelkedést jelent.

A Medicina évkönyv által felállított top200-as vállalati rangsorban nettó árbevétel alapján a Hungaropharma Zrt. a harmadik helyen szerepelt.

Feller Antal a jövőben a Hungaropharma Zrt. igazgatósági tagjaként szakmai tapasztalatával támogatja az iparágat.

A Hungaropharma 2024-ben ünnepli alapításának 75. évfordulóját és az anyavállalat mellett kilenc, a maga területén meghatározó fontosságú leányvállalattal működik együtt.

A Hungaropharma Vállalatcsoport az elmúlt néhány évben jelentős mértékben megnövelve kapacitásait, a régió egyik legjelentősebb gyógyszerlogisztikai bázisát teremtette meg. A Hungaropharma Zrt. budapesti központi raktárbázisán és 4 vidéki kereskedőházán, valamint 6 átrakó raktárán keresztül országos lefedettségű szolgáltatást biztosít.

A gyógyszer-nagykereskedő cég évente közel 135 millió doboz terméket értékesít, logisztikai központjainkban európai szintű raktártechnológia áll rendelkezésre, ahol 100 százalékos automata komissiózó rendszert működtetnek. Logisztikai bázisaikon naponta átlagosan 540 ezer terméket szednek ki, az autóik évente 12 millió kilométert tesznek meg, 150 kórházi és több mint 2500 patikai ügyfelük van.

Októberben egy közel 11 milliárdos beruházás valósult meg a nagykereskedő cégnél. Átadták azt a magasraktárat, ahol 18,5 ezer négyzetméteren nyújtanak teljes körű logisztikai szolgáltatást. Akkor Feller Antal úgy fogalmazott, hogy nemzetgazdasági jelentőségű beruházás valósult meg.

Korábban a pandémia idején a Hungaropharma biztosította a Magyarországra érkező koronavírus elleni oltóanyagok megfelelő tárolását is és szállítását is. Az elsők között teremtették meg a mínusz 60–90 Celsius-fokon való vakcinatárolás feltételeit.