Legelőször a hvg.hu számolt be arról a levélről, amelyben az iskolaigazgató arról ír a szülőknek, hogy jelenleg 16-18 fok van és a fűtési szezonban sem lesz több 18 foknál. Így arra kér mindenkit, hogy figyeljenek oda a gyerekek öltözködésére, a fázósak pedig hozzanak plédet és extra pulóvert.

Egy névtelenséget kérő szülő azt mondta az RTL híradónak, ők arról kaptak levelet, hogy október 4-ig rövidített, 35 perces órák lesznek, de nem indokolták, hogy miért. Nekik a gyerekük mondta, hogy azért meg hideg van az iskolában.

Lenne egy kazánja az iskolának, amivel rá tudnának segíteni a fűtésre, de az lyukas. És a fűtés az meg alapvetően a Fóti Gyermekváros fűtéséből jön, az egy központi fűtés és az igazgató ennek a bekapcsolásáról nem dönthet – mondta a szülő.

A Híradó megkeresésére az iskolaigazgató azt válaszolta, hogy a fűtési szezon még nem kezdődött el, ezért jelezték a múlt héten a szülőknek, hogy a tanulókat melegen öltöztessék fel. Azt is írta, hogy „az átlagosnál jóval hidegebb szeptemberi időjárásra való tekintettel hétfőn elindul a Fóti Gyermekváros távfűtése és ezáltal az iskola fűtése is.”

18 fok a gimnáziumokban

A kormány a múlt hétvégén döntött az iskolák fűtéséről. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a „javaslat az az, hogy az általános iskolákban legalább 20 fok legyen a hőmérséklet. Tehát 18 fok az csak gimnáziumra érvényes, ez a javaslat.”