A nem megszokott gazdasági helyzetben tartja meg november 18-án az eMAG a 24 órán át tartó Black Friday-t. A fekete pénteki leárazásban résztvevő termékekből összesen 420 ezer termék lesz készleten - a becslések szerint együttesen 3 milliárd forintnyi kedvezménnyel.

Az idei Black Friday slágerei az energiatakarékos háztartási gépek és a rezsicsökkentést célzó okos kiegészítők lehetnek, de várhatóan sokan hozzák előre majd a karácsonyi ajándékok beszerzését is, míg az impulzusvásárlások előreláthatóan az idei szezonban háttérbe szorulnak. A fekete pénteki rendelések gyors teljesítését a már több mint 600 helyszínen elérhető easybox-hálózat és az új dunaharaszti logisztikai bázis első ütemében elkészült raktár működésbe lépése segíti.

A műszaki termékeken kívül a divat, a szépségápolás, a játék és a baba-mama kategóriákban is jelentős készletekkel és kiemelt akciókkal készül az eMAG a Black Friday-re – mondta Várkonyi Balázs, az eMAG igazgatótanácsának elnöke.

Slágertermékek lehetnek az energiatakarékos berendezések, háztartási gépek és az olyan otthoni kiegészítők lesznek – a ledes fényforrásoktól az okoseszközökig –, amelyek alkalmazásával csökkenteni lehet a rezsiköltségeket, mondta Sásdi Norbert, az eMAG kereskedelmi igazgatója.

Lesznek akciós belépőjegyek is

Ezek mellett az idei kínálatban szerepelnek majd különböző programokra és rendezvényekre szóló jegyeket, egészségügyi szolgáltatásokat, járműveket, érméket, vagy akár aranyrudakat is beszerezhetünk a fekete pénteken

Az online kereskedelmi cég mintegy 32 ezer darabos akciós háztartási kis- és nagygépes készlettel készül, emellett közel 18 ezer leárazott televízió is a kínálat része lesz.

Ezen túl mintegy hétezer laptoppal és csaknem nyolcezer okostelefonnal is készül az eMAG. Mivel várhatóan sokan hozzák előre a karácsonyi ajándékok megvásárlását a Black Friday-re, fontos szerephez jut a 40 ezer akciós játék és baba-mama termék a pelenkától egészen a babakocsiig. Idén az elérhető több mint 70 ezer leárazott termékkel kiemelt szerepet kap az eMAG Black Friday-án a ruha és divat termékkategória is, amelynek kapcsán érdekesség, hogy a világtrendekhez igazodva az év végére várhatóan a magyar online kiskereskedelemben is átveszi a vezető szerepet a műszaki kategóriától a GKID piackutató cég előrejelzése szerint. A ruha- és cipővásárlást az eMAG azzal könnyíti meg, hogy egyszerű és ingyenes visszaküldést tesz lehetővé az easybox csomagautomatákon keresztül, így a nem megfelelő méretű termék visszajuttatása sem jár vesződséggel.

Tavalyhoz hasonlóan az eMAG idei Black Friday akcióján az európai uniós előírásoknak megfelelően egy-egy termék gyártója által ajánlott árat (RRP) is feltünteti a fekete pénteki akciós ár mellett. Ha a Black Friday ár felett egy áthúzott ár szerepel, az a megelőző 30 napban alkalmazott legalacsonyabb árat jelenti - szintén az uniós direktíva alapján. Az egységes jelölés átlátható árakat és könnyű összehasonlítást tesz lehetővé a fogyasztók számára, akik ezáltal tudatosan válogathatnak a különböző online platformok által kínált ajánlatok közül.

Dunaharasztin épül az új logisztikai központ

Az eMAG a jövő év folyamán már egy új, közel 117 ezer négyzetméter alapterületű, számos automatizált megoldást alkalmazó logisztikai központból szolgálja ki vásárlóit, a Dunaharasztin épülő logisztikai központ, rengeteg munkahelyet teremt, lehetővé teszi majd a gyorsabb, rugalmasabb és költséghatékonyabb ügyfél-kiszolgálást – mondta Daniel Spiridon, az eMAG ügyvezető igazgatója.

A Black Friday rendelések kiszállítását december 2-ig vállalja az eMAG, a cég várakozásai szerint a rendelések 70 százalékát pedig mindössze 5 napon belül feladják a megrendelőknek.