Nevet vált a Budaörsi Egészségügyi Központ, írja a Medicalonline. Az üzemeltető céget három éve megvásárló TritonLife egészségügyi holding a Budaörsi Egészségügyi Központ nevében is megjelenik. A szervezeti integráció segíti az intézményben biztosított közfinanszírozott járóbeteg-ellátás fenntartását és fejlesztését, a magánellátások bővítését.

A TritonLife Csoport jelenleg az ország húsz helyszínén kínál magánegészségügyi szolgáltatásokat egységes arculattal; ehhez csatlakozik a budaörsi intézmény. A Budaörsi Egészségügyi Központ a magánegészségügyi csoporton belül különleges helyzetben van, hiszen elsősorban államilag támogatott járóbeteg- és egynapos sebészeti ellátásokat kínál a budaörsi önkormányzattal kötött tízéves feladatellátási szerződés alapján.

A névváltás csupán egy szimbolikus lépés.

Az integráció és a magánellátások fejlesztése nem a közfinanszírozott betegellátás rovására történik, hanem ellenkezőleg: segít megteremteni azokat a körülményeket, amelyeknek köszönhetően a budaörsieknek nyújtott szolgáltatásainkat fenn tudjuk tartani, sőt fejleszteni tudjuk, maradéktalanul megfelelve a várossal 2018-ban kötött, tíz évre szóló megállapodásnak – mondta Zsákai Zoltán, az üzemeltető cég ügyvezető igazgatója. Az intézmény üzemeltetésére szerződött Jump Consulting Kft.-t 2020-ban vásárolta fel a TritonLife Csoport.