Március 28-29-én a buszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt 79 esetben intézkedtek a rendőrök, ebből 70 helyszíni bírság volt, továbbá 2 esetben szabálysértési feljelentést tettek, 7 járművezetőt pedig figyelmeztettek.

Többek között 9 alkalommal záróvonal átlépése, 3 alkalommal pedig vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt szabtak ki helyszíni bírságot, 9 esetben közigazgatási bírságot alkalmaztak a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Egy vezetéstől eltiltott autóst előállítottak, vele szemben büntetőeljárás indult, és elfogtak egy körözött személyt is - írja az MTI.

A két nap során ellenőrzés volt többek között a 2. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban, Szépvölgyi úton, a 6. kerületben az Izabella utca - Szondi utca - Vörösmarty utca, Nefelejcs utca -  Damjanich utca - Király utca - Nagymező utca útvonalon és az Andrássy úton, Bajcsy Zsilinszky úton, a 7. kerületben a Rákóczi úton és a Nefelejcs utca -  Damjanich utca - Király utca - Nagymező utca útvonalon, a 8. kerületben a Kőbányai és a 8-9. kerületben az Üllői úton - tudatta a BKK.