Varga László Harkányban és Siklóson üzemeltet boltokat benzines autókkal jár. A telephelyétől összesen 9 kilóméterre van az első horvát kút. Az mondja: neki mindenképp megéri átjárni, mert rengeteget spórol. Ráadásul a horvát benzinkútnál kapott számlát ugyanúgy elszámolhatja a magyar vállalkozásában - derül ki az ATV összállításából

Azzal, hogy az elmúlt napokban erősödött a forint, kevesebbet kell fizetni a horvát kunáért, így még jobban megéri a vállalkozóknak a horvátországi kutakon tankolni. A déli szomszédunknál az állam úgy döntött hogy megszünteti a benzinár stopot, ami azt jelenti hogy piaci árért lehet csak tankolni.

Szerdától, viszont Magyarországon 18 forinttal fog többe kerülni a benzin, így aki otthon nem 480 forintért tankol, azoknak érdemes leutazni Horvátországba, mert literenként nagyjából 140 forinttal lehet olcsóbban megtölteni a benzinüzemű autót.

A gázolaj itthon, ugyan 10 forinttal olcsóbb lesz, de még így is 90 forinttal kevesebbet kell fizetni a horvátoknál. Egy horvát benzinkutas azt mondja: annak ellenére hogy náluk csak piaci áron lehet tankolni, sok magyar jár erre a határ közeli kútra. Dízel teherautóval viszont már itthon éri meg jobban tankolni, hiszen a magyar vállalkozások visszaigényelhetik a gázolaj áfáját.