A Cofidis Csoport megvásárolja a Magyar Cetelem Bankot, a tulajdonváltás jövő év első negyedévében léphet hatályba, ha megszerezték a különböző hatósági engedélyeket.

Gilles Sauret, a Cofidis csoport igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy az akvizíció új lendületet ad a cégnek Magyarországon, ahol céljuk, hogy teljeskörű fogyasztási hitelezővé váljanak. Emellett az ügylet lehetővé teszi a csoport számára, hogy megerősítse jelenlétét Közép-Európában.

 

Az OTP nyélbe ütötte az év üzletét

Az OTP Bank szerdán megkapta az NKBM megvásárlásáról 2021. május 31-én aláírt szerződés lezárásához szükséges utolsó engedélyt a szlovén versenyvédelmi hatóságtól, így Szlovénia második legnagyobb bankja csatlakozhat az OTP Csoporthoz. Bővebben>>>

A Cofidis Csoport kilenc országban működik, több mint 40 éve foglalkozik fogyasztási hitelszolgáltatásokkal.

A Cofidis Magyarországi Fióktelepe tavaly 3 milliárd forint adózás előtti veszteséget szenvedett el, szemben az egy évvel korábbi 13 millió forintos nyereséggel.

A nettó kamatbevétel 2022-ben 10,5 milliárd, 2021-ben 11,7 milliárd forint volt.

A Magyar Cetelem Bank Zrt. 1996 óta van jelen Magyarországon, és a Cofidishez hasonlóan lakossági fogyasztási hitelezéssel foglalkozik. Alapítója és egyben 100 százalékos tulajdonosa a francia Cetelem S.A., amely 1999-óta a BNP Paribas csoport tagja.

A pénzintézet adózás előtti eredménye 2,3 milliárd forint volt tavaly, miközben egy évvel korábban még 3,8 milliárdos veszteséget jelentettek. A nettó kamateredmény 10,5, illetve 4 milliárd forint volt 2022-ben és 2021-ben.