Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, mint másodfokon eljáró hatóság, a csopaki volt BAHART kikötő elé tervezett „védőmólónak” titulált kőszórás vízjogi létesítési engedélyét felülvizsgálta és azt megsemmisítette – tájékoztatott a Nők a Balatonért Egyesület.

Civil szervezetek – Nők a Balatonért Egyesület, Magyar Természetvédők Szövetsége, EMLA Egyesület – sikeres jogorvoslati eljárásai eredményezték azt, hogy Csopakon egyelőre nem szórnak 12 000 köbméter követ a Balatonba.

Az egyesület elégedettségéről számolt be:

Úgy fogalmaztak, hogy „az eljárás megindításáról szóló végzések hirdetményezésére vonatkozó javaslat abszolút előremutató, pozitív irányt jelent a joggyakorlatban”.

A balatoni bűz-gate folytatódik: ledózerolták a szeméthegyet, ki tudja mi égett odalent

Miután fény derült a borzalmas balatoni bűz titkára, eldózerolták az elhagyott homokbányába hordott illegális hulladékot. Ki tudja mi minden lehet a mélyben? A helyiek szerint hűtőket, mosógépeket, mindenféle lomot hordhattak az aljára. Bővebben >>>

Határozatban utasították el a kőszórást

 

A határozatból az alábbi idézetet közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amely kifogásolta, hogy a civil szervezetek megkérdezése nélkül tervezték a köveket a Balatonba szórni:

„A fentiekben részletezettek alapján megállapítottam, hogy az Igazgatóság a vízjogi létesítési engedélyezési eljárásba nem vonta be a hatásterületen működő környezetvédelmi tevékenységgel érintett civil szervezeteket.

A jogszerű eljárás lefolytatása érdekében javasolt az eljárás értesítő hirdetményezése, annak érdekében, hogy a hatásterületen működő valamennyi környezetvédelmi tevékenységgel érintett civil szervezet részére az eljárásba történő ügyfélkénti belépése biztosított legyen, ezáltal az ügyféli jogait gyakorolni tudja.

A Határozatot a fent részletezett tényállás alapján és a jogszabályi hivatkozások értelmében az Ákr. 123. § (1) bekezdés g) pontja alapján megsemmisítettem.”

Új építészeti tervezetet dolgoznak ki a Balaton-parti ingatlanokra

Az érintett települések önkormányzatainak ajánlott lesz időben kapcsolni. Bővebben >>>