A portálon az olvasható, hogy a gyanú szerint a meg nem nevezett férfi műsorvezető több tízezer fontot fizetett az állítólagos áldozatnak. Úgy tudni, hogy a BBC vizsgálja a vádakat, és a munkavállaló  jelenleg nem szerepel a következő napokban adásban.

A The Sun szerint a fiatal családja május 19-én panaszt tett a BBC-nél.

A hírek szerint a család frusztrált volt amiatt, hogy a csatorna alkamazottja adásban maradt, és megkeresték a lapot, de közölték, hogy nem kérnek kárpótlást a történtekért.

Az anya azt mondta a lapnak, hogy a most 20 éves fiatal a műsorvezetőtől kapott pénzt drogra költötte.  

A nő szerint gyermeke három év alatt egy vidám, boldog fiatalember lényegében egy szellemmé vált.

A társaság közölte, hogy az információk alapján komolyan veszik a vizsgálatot és minden szabályt betartva folytatják le azt. 

„Ennek részeként, ha olyan információkat kapunk, amelyek további vizsgálatot vagy kivizsgálást igényelnek, lépéseket teszünk ennek érdekében. Ez magában foglalja azt is, hogy megpróbálunk beszélni azokkal, akik kapcsolatba léptek velünk, hogy további részleteket tudjunk meg és megértsük a helyzetet" – mondta a csatorna szóvivője az eset kapcsán. 

„Ha bármikor új információ kerül napvilágra vagy érkezik – akár a sajtón keresztül –, azt a belső protokolljainknak megfelelően fogjuk kezelni” – tette hozzá. 

Katie Razzall, a BBC kulturális szerkesztője szerint sok kérdés még megválaszolatlan, többek között az, hogy a vállalat hogyan vizsgálta ki a család panaszát, és hogy helyénvaló volt-e, hogy a műsorvezető – akit nem neveztek meg – adásban maradjon, miután súlyos vádakkal illették.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.