A Smer-SD politikusa a párt eperjesi sajtótájékoztatóján arra kérte Ódor Lajos ügyvezető kormányfőt, hogy hívja vissza a tisztségéből Hamran Istvánt. Elmondása szerint Hamran úgy használja a rendőrséget és a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökséget (NAKA), mint a saját cégét.

A pártelnök Robert Fico szerint a NAKA június 22-ei akciója az Agrár Kifizetési ügynökségen (PPA) sok millió eurós veszteséget jelent Szlovákiának.

Ennek nyomán az Európai Bizottság a második negyedévi átutalások folyósítását is felfüggesztette, ami mintegy 54 millió euró kiesését jelenti.

A jelek szerint valamennyi projekt veszélybe kerülhet emiatt, írja a Ma7.

Hamran IStván a kijelentésekre úgy reagált, hogy aki szerint a NAKA megsértette a jogait, büntetőjogi eljárás keretében védekezhet, ami pártatlan és független. Hozzátette, a folyamat végén a bíróság áll.

A Tisztítótűz ügy jogerős ítélete kapcsán emlékeztetett, hogy az elítéltek szoros kapcsolatban állnak Robert Kaliňákkal, aki 12 évig különböző tisztségeket viselt a legmagasabb állami szinten.

A fellebbezés nem elég a volt szlovák belügyminiszternek a szabaduláshoz

Robert Kalinák, Robert Fico egykori kormányának belügyminisztere őrizetben marad - írta meg pozsonyi forrásokra hivatkozva az MTI. A politikus ellen egyebek mellett felhozott maffiavád Kalinkák ex-főnökének utolsó védelmi vonalait is lebontja. Bővebben--->