A 88 brit halálesetet közvetlen okát a brit Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA) nem tudta hitelt érdemlően az árusított vegyi anyaghoz kötni, de vizsgálatot indított. A brit rendőrség több száz címet ellenőrzött, hogy országszerte felkutassa a vásárlókat. A kereskedő Kenneth Law-t még májusban tartóztatták le Torontóban öngyilkosságban való segédkezés vádja miatt – írja a BBC.

Az 57 éves férfi a feltételezések szerint számos olyan weboldalt üzemeltetett, amelyeken öngyilkosságot segítő eszközöket árult.

kanadai hatóságok úgy vélik, hogy 1200 csomagot küldött több mint 40 országba, bár nem tudni, hogy ebből mennyi tartalmazta a meg nem nevezett vegyi anyagot.

A Peel Regionális Rendőrség közölte, hogy áprilisban kezdtek nyomozni az ügyben, miután Toronto környékén váratlan haláleset történt. Law és az Egyesült Királyságban bekövetkezett halálesetek közötti állítólagos kapcsolatok először a The Times oknyomozásai során kerültek felszínre.

Az NCA közlése szerint két év alatt 272 olyan személyt azonosítottak Nagy-Britanniában, akik Law-tól vásároltak. Közülük 88-an később életüket vesztették, azonban egyelőre nincs megerősített kapcsolat a weboldalakon vásárolt termékek és a halálesetek oka között.

A bűnmegelőzési ügynökség az ügyészséggel egyeztetve arról döntött, hogy vizsgálatot folytat a lehetséges bűncselekmények ügyében.

 

 

 

Addig fenyegette az amerikai politikusokat egy férfi, hogy agyonlőtte az FBI

Agyonlőtt az FBI egy fegyveres férfit a Utah államban, Salt Lake Citytől délre fekvő Provóban, aki a feltételezések szerint Joe Biden amerikai elnököt fenyegette. Az FBI házkutatási parancsot akart végrehajtani Craig Deleeuw Robertson házában, amikor lövöldözés kezdődött.
Bővebben--->