Egy robbanóanyaggal teli ukrán tengeri drón péntek éjszaka lecsapott egy orosz üzemanyagszállító tartályhajóra az Oroszországot az annektált Krímmel összekötő híd közelében, 24 órán belül ez a második ilyen támadás – közölte szombaton mindkét fél.

Egy ukrán hírszerzési forrás a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a 450 kg robbanóanyagot tartalmazó tengeri drón eltalálta a tankerhajót, miközben az üzemanyagot szállított az orosz hadsereg számára az ukrán felségvizeken.

Senki sem sérült meg, de a krími híd és a kompszállítás több órára felfüggesztésre került

– állították krími oroszok tisztviselők.

Kijev szerint Oroszország katonai infrastruktúrájának megsemmisítése Oroszországon belül vagy Ukrajnában, az oroszok által ellenőrzött területen kulcsfontosságú a 2022. februári invázió utáni ellentámadáshoz.

Az újabb ukrán tengeri dróntámadás azután következett be, hogy az orosz haditengerészet novorosszijszki támaszpontja ellen pénteken hasonló akciót hajtottak végre, amely megrongált egy hadihajót. Ez volt az első alkalom, hogy az ukrán haditengerészet ilyen távoli célpontot ért el.

Vlagyimir Rogov, Ukrajna délkeleti Zaporizzsja régiójában, az oroszok által kinevezett tisztviselő szerint a most megtámadott tartályhajó olajat szállított a szíriai orosz csapatoknak.

Vaszil Maljuk, az ukrán SBU biztonsági szolgálat vezetője közvetlenül nem erősítette meg a legutóbbi támadást, de azt mondta, hogy az orosz hajókkal vagy a krími híddal történt incidens "teljesen logikus és hatékony lépés az ellenség ellen".

A közép-európai fegyvergyártók kecsegtető ajánlatokkal toborozzák a munkaerőt

A közép-európai fegyvergyártók az új alkalmazottak számára épített lakásoktól kezdve a nyugdíjas dolgozók ingyenes étkeztetésén át a szakértelmük megosztásáig új módszereket keresnek, hogy megbirkózzanak a hidegháború vége óta tapasztalt legnagyobb fellendüléssel. Bővebben --->