Az ukrán kormány a napokban jelenti be, hogyan változtatja meg a hadseregbe való besorozás menetét – értesült a The Guardian.

A lap úgy tudja, hogy az ukrán hatóságok toborzócégeket fognak bevonni, hogy segítsenek újabb katonákat toborozni az ukrán seregbe. Illetve a fejvadász cégektől azt is várja az ukrán vezetés, hogy az újonnan felvetteknek megtalálják a megfelelő pozíciót a haderőn belül.

Olekszij Danilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára megerősítette, hogy Ukrajna két legnagyobb toborzó cége segít majd megtalálni a megfelelő képességekkel rendelkező embereket.

A mozgósítás ettől pedig rugalmasabbá válik, miután meghirdetik az egyes szakterületeket, amelyekre a jelöltek önként jelentkezhetnek. Jelenleg nagy szükségünk van például hegesztőkre, szerelőkre és más szakemberekre. Vannak, akik félnek lőni: ez nem baj, szükségünk van rájuk is

– sorolta Danilov.

A The Guardian forrásai alapján az ukrán védelmi minisztérium szerződést kötött az említett toborzó cégekkel. Olekszij Danilov elismerte, hogy Ukrajnában valóban adódnak problémák a sorozással, ám korántsem olyan mértékben, mint ahogy azt az orosz sajtó rendre beállítja. 

Minőségi erősítés: Putyin kannibálokat is küldött az ukrán frontra

Oroszországnak friss húsra van szüksége az inváziós háború húsdarálójához. Ezért elítélt emberevő gyilkosokat is kihoztak a börtönökből, hogy harcolhassanak Ukrajnában. Bővebben --->