Az orosz média arról számolt be, hogy az elnök megkegyelmezett két elítélt kannibálnak, mert az ő háborújában harcoltak. A néhai Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin „legszebb hagyományait” felelevenítve a Kreml mindenféle elítélt bűnözőt felhasznál katonaként, és „a különleges katonai művelet hőseiként” megkegyelmez azoknak, akik az Ukrajna elleni háborújában harcolnak – írja a Politico.

„Két elítélt gyilkos, akik áldozataik húsát is megették, nemrég csatlakozott a sereghez, ezt követően állítólag az orosz hatóságok megkegyelmeztek nekik, és szabadon engedték őket” – jelentette több orosz médium.

A Sibir.Realii, a Radio Liberty oroszországi fiókja arról számolt be, hogy Gyenyisz Gorin, a négy embert megölő és 22 év börtönbüntetésre ítélt szahalini kannibál ma már szabad ember, és egy juzsno-szahalinszki kórházban kezelik.

Gorint – aki katonai egyenruhában, az Ukrajna elleni orosz agresszió jelképével, egy Z-vel ellátott fotókat tett közzé az interneten – 2003-ban gyilkosságért és holttest megcsonkításáért ítélték el, 2010-ben feltételesen szabadult. Később még legalább három embert ölt meg, majd 2012-ben ismét letartóztatták, és 22 év börtönbüntetéssel sújtották. Az ügyészek szerint az egyik áldozat húsát meg is ette.

Embert főző, sátánista kannibál, aki most az édesanyjával él

Egy másik kegyelemben részesített bűnöző, Nyikolaj Ogolobjak, egy sátánista csoport egykori tagja, 2008-ban megölt két fiatal nőt, majd barátaival együtt megfőzte és megette néhány szervüket. Őt is besorozták az orosz seregbe, és november 2-án tért vissza az ukrajnai háborúból. Ogolobjaknak 2030-ig kellett volna börtönben lennie, de kegyelmet kapott, mert Ukrajnában harcolt. Édesapja a 76.Ru orosz honlapnak elmondta, hogy fia most édesanyjával él Jaroszlavlban.

Sok más elítélt orosz bűnözőhöz hasonlóan Ogolobjak is a Storm Z-ben – egy bűnözőkből álló orosz zászlóaljban – szolgált. Nemrég ukrán katonák jelentették, hogy a Storm Z ellen harcolnak Avdijivka közelében, a háború egyik legforróbb helyszínén.

Szeretem a híreket, amikor sorozatgyilkosok, mániákusok és most már kannibálok is sietve térnek haza a háborúból. Remélem, hogy még néhány honfitársukat megeszik

– írta Makszim Zorin, az ukrán hadsereg parancsnokhelyettese egy Telegram-posztban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport