A Testnevelési Egyetem infrastruktúra fejlesztésére tavaly decemberben kiírt közbeszerzési eljárást két ajánlattevő közül az állami beszerzéseken rendkívül sikeresen szereplő ZÁÉV Zrt. nyerte meg, nettó 11,9 milliárd forintos ajánlattal - derül ki a közbeszerzési dokumentumokból. A másik ajánlattevő a West Hungária Bau Kft., az Épkar Zrt. és a WHB tulajdonában lévő PBE Kft. alkotta konzorcium volt, amely nettó 12,4 milliárdos ajánlatot tett. A fővállalkozó ZÁÉV a szerződés teljesítésébe bevonja alvállalkozóként a Magyar Építő Zrt.-t, a Zala-Elektro Kft.-t és a debreceni Medmix Center Kft-t.

A fejlesztés első szakaszában felújítják, illetve befejezik az eredetileg az Országos Egészségügyi Intézet (OSEI, a köznyelvben: Sportkórház) számára épült, ám el nem készült Alkotás úti épületet, amely a 2018. áprilisi átadása után a TF főépületeként funkcionál majd. A TF jelenlegi, 30 ezer négyzetméteres területe kibővül az OSEI nagyjából ugyanekkora területével, valamint a Csörsz utcai sportpálya szintén 30 ezer négyzetméterével, így összesen egy közel tíz hektáros campuson folyhat majd az oktatás - írja az MTI.

A tervek szerint az első ütem jövő áprilisban fejeződik be, az egyetem pedig még jövő nyáron át is költözik az új épületekbe. Ezt követően indul majd a várhatóan 2020-ig tartó második ütem, amelyben a jelenlegi főépületen kívül minden mást lebontanak, hogy megépülhessen az új, 50 méteres fedett uszoda, a vívócsarnok, tornacsarnok, atlétikai csarnok, valamint egy multifunkciós sportcsarnok. A teljes beruházás várható befejezésének időpontja 2022.

A ZÁÉV a Puskás stadion fővállalkozója is a Magyar Építővel együtt, a nettó 142,8 milliárd forintért.