Indulhat az új diósgyőri stadion tervezése és építése - jelentette be Miskolcon a város és a klub vezetőinek jelenlétében Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok (NSK) főigazgatója. Több hónapos előkészítő munka után kezdődhet el a beruházás. A 4,5 milliárd forintos fejlesztés részeként egy 15 ezer ülőhellyel rendelkező, multifunkcionális, UEFA IV-es besorolású stadion épül Diósgyőrben, amelyik rangos nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas. Az új létesítmény az Európai Labdarúgó Szövetség minden biztonsági és kényelmi előírásainak megfelel majd: a 105-ször 68 méteres pályát fedett lelátó veszi körül, az újságírókat több mint 20 kommentátorhely várja és a stadion több száz VIP vendég fogadására is alkalmas lesz - írta közlekényében az NSK.

"Teljesen fedett lelátók várják majd a miskolci szurkolókat az új stadionban. Ráadásul, az elképzelések szerint a 15 ezer ülőhely egy részét akár át is lehet majd alakítani állóhellyé, így 20 ezer ember is elfér majd a lelátókon. Az első látványtervek várhatóan már nyáron elkészülnek, a kivitelezés 2015 első felében indulhat. A tervezésbe szeretnénk bevonni a DVTK képviselőit és a csapat szurkolóit, hiszen ők töltik majd meg élettel a stadiont, így nagyon fontos a véleményük" - mondta Vígh László. A kivitelezés 12-14 hónapot vehet igénybe, azaz 2016 nyarára készülhet el az új diósgyőri stadion.

"Rengeteg tárgyalás és előkészítő munka előzte meg ezt a mai napot, de örülök, hogy a kormány támogatja a beruházást, és eljutottunk addig, hogy aláírhattuk a stadionfejlesztésről szóló szerződést. Örömmel jelenthetem ki, hogy a kor követelményeinek megfelelő stadion épül Diósgyőrben, amely teljes mértékben kiszolgálja a szurkolók igényeit" - nyilatkozta Kriza Ákos Miskolc polgármestere.

"Pátosz nélkül mondhatom, hogy ez egy nagy pillanat a város labdarúgásának történetében. Az új stadion megépülésével egy újabb lépést teszünk annak érdekében, hogy a DVTK tartósan a magyar bajnokság élcsapatai közé kerüljön és egy Európában is ismert klub legyen" - mondta Szabó Tamás, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője.