Egyre gyorsabban, néha rekord áron kelnek el a panellakások a Duna House beszámolója szerint. Az idei első félévben vidéken 2 hónap alatt vevőre találtak a panelek, a fővárosban ennél egy kicsit több kellett az értékesítéshez.

A budapesti lakótelepeken a tavalyi évhez képest 19-38 százalékos áremelkedést tapasztalt az ingatlaniroda. A 38 százalékos emelkedést a Fehérvári úti és a Bécsi úti lakótelepeken regisztrálták: a Fehérvári úton tavaly 650 ezer forint körül alakultak a négyzetméterárak, idén meghaladják a 903 ezer forintot.

Gazdagréten 830 ezer, Vizafogón 805 ezer forint körüli négyzetméterárakkal találkozhatnak a vevők. A két legolcsóbb lakótelep a kőbányai Óhegy és a pestszentlőrinci Havanna-lakótelep. Az idei évben a tavalyinál jóval keresettebbek a Havanna-lakótelepen lévő ingatlanok, ahol továbbra is 562 ezer forint alatt maradt az átlagos négyzetméterár.

Óbudán ezzel szemben egy jó állapotú, első emeleti, zöldre néző lakás 61,5 millió forintért kelt el, Angyalföldön pedig egy jó állapotú, 36 négyzetméteres lakásért fizettek 39 millió forintot.

„A panellakások fenntartási költségei kiszámíthatóbbak a családi házakéhoz képest. A kormány energiaárakkal kapcsolatos bejelentései alapján várhatóan keresettebbek lesznek az ilyen ingatlanok a vásárlók, befektetők körében” – mondta Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője.