Matolcsy Tímea, a jegybankelnök Matolcsy György menye decemberben megvásárolta a saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozó, mindössze bő két hónapja létező Somlai-Révész Property Kft.-t. Majd a céget átnevezte MT Beauty Kft.-re, a tevékenységei közé pedig több szépészeti tevékenységet is felvett, ami érthető, hisz Matolcsy Ádám felesége az interneten fellelhető adatok szerint szempilla mesterstylistként és kozmetikusként aktív - olvashat a lap cikkében.

Az eladó Somlai Bálint cége, a Somlai Invest Zrt. volt. Somlai egy másik érdekeltsége nemrég óriási megrendelést nyert el a Matolcsy György vezette MNB-től: 54 milliárd forintért újítja fel az MNB Szabadság téri épületét. A megbízást fővállalkozóként a Raw Development Kft. kapta, a cég annak a Somlai Investnek a közvetlen tulajdona, amelytől Matolcsy Tímea az ingatlanos céget vette.

Ingatlan van a cégben

A 36 éves Matolcsy Tímea a kft.-vel együtt értékes ingatlanvagyont szerzett meg a 31 éves Somlai Bálinttól: a tavaly augusztusban bejegyzett vállalkozásban az üzletember bő egy hónappal az alapítás után a minimális, 3 millió forintos tőkét – két ingatlan és a bennük található ingóságok apportjával – 167 millió forintra emelte, majd két hónap múltán ezekkel együtt adta el a céget Matolcsy Tímeának.

A piaci értéke nagyobb lehet a lakásnak

E két ingatlan a XIII. kerületben, a Duna-parthoz közel található Riverloft apartmanház egyik legnagyobb alapterületű, kétszintes, 231 négyzetméteres tetőtéri lakása, illetve a mélygarázsban található dupla parkoló. Mivel az Ingatlan.com-on egy a közelben található 125 négyzetméteres, ugyancsak tetőtéri lakást 250 millió forintért kínálnak parkolóhely nélkül, Somlai Bálintnál a portál arról érdeklődött, van-e oka annak, hogy a helyi viszonyokhoz képest alacsonynak tűnő áron számították be a cég tőkéjébe az ingatlanokat. Az üzletember válasza szerint az ingatlant a nyilvántartott könyv szerinti értékén apportálták, „ahogy ez szabályos és szokványos”, de e fölötti áron értékesítette a céget, amiben egyébként nincs más tevékenység, csak az ingatlan.

Matolcsyék nem laknak az ingatlanban, azt kiadják albérlőnek

Matolcsy Tímea annyit közölt a portállal, hogy a megvásárolt cég (új nevén MT Beauty Kft.) "szépségipari szolgáltatásokat fog nyújtani a jövőben, emellett szépészeti termékek forgalmazásával is kíván foglalkozni. Az ingatlant bérlővel együtt vásároltam, nem a családommal használjuk. Béreltük ezt a lakást évekkel ezelőtt, de körülbelül 3 éve elköltöztünk onnan."

Arról a lakásról van szó, amelyet a Népszabadság 2016. nyári értesülései szerint Matolcsy Ádám, a jegybankelnök fia, Matolcsy Tímea férje használt egy bőkezű nagybácsi jóvoltából. A rokon a Matolcsy György unokatestvéreként, illetve az állami milliárdokat használó, majd bedőlő Növekedési Hitelbank (NHB) tulajdonosaként is ismert Szemerey Tamás volt, aki családi érdekeltségén, a Kaláris-Haris Üzletház Kft.-n keresztül vette meg az ingatlant, a földhivatali bejegyzés alapján 2014 októberében. Az ingatlan most - Somlai Bálint közbeiktatásával - megérkezett Matolcsy Ádámékhoz, a feleség cége révén.

A 24.hu cikkében további részleteket olvashat Szemerey, Matolcsy Ádám és Somlai Bálint közötti egyéb ingatlanos és médiaipari üzleti kapcsolatokról, e kört érintő jegybanki alapítványi támogatásokról és megbízásokról, valamint NHB- és MKB-hitelekről.