A 8,2 hektáros területere elméletben 1300 lakást is építhetnének, a fejlesztő azonban csak 900-at hoz tető alá a tervek szerint 2026-ig, emellett nagyszabású köztéri fejlesztést is végez az önkormányzattal kötött településrendezési szerződés keretében. Csak a tó rehabilitációjára, medertisztítására, ökológiai helyreállítására 1 millió 350 ezer eurót költenek, emellett parkosítják a környezetet, 2,7 km hosszú futópályát, tornapályát, játszóteret építenek,  promenádot alakítanak ki. A beruházás értékéről nem közöltek adatot.

A LAKE11 Home & Park néven futó projektben villalakások és parkházak épülnek, geotermikus, hőszivattyús hűtő-fűtő rendszerrel, az átlagos négyzetméterár 1,2-1,5 millió forint lesz. 

Tervezésre 4 elismert, többszörösen díjazott tervezőirodát kértek fel: Vikár & Lukács Építész Stúdió, Demeter Design Stúdió Coldefy, Artonic Design, valamint a Stúdió’100. A tervezők által megálmodott különböző építészeti stílusokat képviselő telekcsoportokat az Urban Concept tájépítészeti koncepciója foglalja egységes zöld keretbe - olvasható a projekt ismertetőjében.

Kép: Lake11 Home & Park

A fejlesztő

Az Atenor 2007-ben elsőként jelent meg Magyarországon, mint zöld irodaépület-fejlesztő. A tíz európai ország 14 városában aktív, a brüsszeli tőzsdén jegyzett, nyilvános, nagy múltú európai cég eddigi portfóliója 33 prémium minőségű, modern bérelhető iroda-, továbbá lakossági és vegyes használatú projektből áll. Ez összesen 1,3 millió négyzetméternyi épített, illetve építés alatt álló területet jelent. A budapesti 123 ezer négyzetméteres Váci Greens irodaparkjuk elsőként kapta meg a legmagasabb, BREEAM Excellent minősítést (fenntartható építést minősítő, nemzetközi rendszer) 2011-ben, mellyel azóta az összes épülete büszkélkedhet. Épületeik tervezésénél az Access4you szempontrendszereit is figyelembe veszik a speciális igények kielégítése érdekében.
Az ügyfélkezelésre olyan online platformot dolgoznak ki, amely a legapróbb részleteket illetően is lehetővé teszi a leendő vevők tökéletes tájékozódását, a kapcsolattartást, az egyeztetéseket és a folyamatok követését, valamint az átadás utáni garanciális ügyintézést.