A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A közlemény kiemeli, hogy Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata egy négycsillagos szállodát kíván létesíteni, melynek kiegészítéseként a szabadtéri strandot is fel kívánja újítani. A projektet az ajánlatkérő támogatásból kívánja megvalósítani.

A fejlesztés helyszíne a Kaposvár, Csík Ferenc sétány déli oldala, az élményfürdő és a körforgalom közötti szakaszon. A szabadtéri strand mind a szállodához, mind a fedett élményfürdőhöz kapcsolódik. A fedett élményfürdő e projekt keretében nem kerül felújításra.

A nyertesnek - egyebek mellett - el kell bontania 580 négyzetméter épületet, majd új, szezonálisan működő épületeket kell felhúznia. Ezek körébe tartozik például egy

  • 350 négyzetméteres bejárati öltöző,
  • 182 négyzetméteres bejárati személyzeti szárny,
  • 350 négyzetméteres, a bejárathoz kapcsolódó épületen kívüli tető,
  • 254 négyzetméteres gazdasági épület (műhely),
  • 60 négyzetméteres új vízgépház épület,
  • 3 darab öltöző pavilon.

Továbbá a környezetalakítás részekét épül 2 strandröpladba, labdafogó hálóval és 8 zuhanyzó is. A nyertessel október 27-én kötött szerződést a város.
Indult még a közbeszerzésen a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. és a kecskeméti Horváth Építőmester Építőipari Zrt. is.

A Napi.hu tavaly decemberben írt arról, hogy a ZÁÉV Építőipari Zrt. építhet egy új 120 szobás szállodát Kaposváron, nettó 12 milliárd 964 millió forintért. A nyertes kivitelező cég, a ZÁÉV tulajdonosa a felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc. A város a strandhoz kapcsolódóan egy négycsillagos szállodát kíván létesíteni, és ezzel párhuzamosan - egy következő ütemben - a szabadtéri strandot is felújíttatja. (Ennek a közbeszerzése dőlt el most.)

Idén szeptember végén pedig arról adtunk hírt, hogy Kaposvár polgármestere Szita Károly külön infografikákat készíttetett, amelyeken láthatók az egyes intézmények energiaár-emelései. Az önkormányzat tájékoztatása szerint az intézmények energia-áremelkedése elérheti az ötmilliárd forintot, de ebben nincs benne a távfűtés drágulása.

A város nagy szerencséje, hogy hamarosan elkészül a faapríték-tüzelésű biomassza fűtőmű, amely akár a gázhasználat 93 százalékát is kiválthatja, ha beüzemelik. A város emiatt látja a fényt az alagút végén - fogalmaztak lapunknak. A céljuk az energiafüggetlenség elérése, többek között ezért cserélik fokozaton a városi tömegközlekedésben részt vevő buszokat elektromosra. Hangsúlyozták, hogy egy olyan beruházásról sem kellett lemondaniuk, amely a 2022-es költségvetésben benne volt.