Befejeződött a káprázatos épület felújítása, melynek tetőszerkezete kiégett 2014-ben, és az oltás után vált életveszélyessé.

Nem csak a Kodály körönd, de az egész főváros talán leginkább várt felújításáról van szó az Építészfórum beszámolója szerint.

Kép: We Love Budapest

Budapest egyik legszebb neoreneszánsz épülete 44 luxuslakásnak ad helyet, míg a földszintjén egy kávézó és különféle üzletek is sorakoznak majd.

A franciaudvaros épület az Andrássy út 83–85. szám alatt öt udvarral rendelkezik, a tornyos neoreneszánsz épület a francia kastélyokat idézi, és végre évek után visszanyerte eredeti szépségét.

Kép: We Love Budapest

Luxusingatlanná varázsolták 

felújítást a PhoenArchitekt, a belsőépítészetet pedig a VARRODESIGN tervei alapján készítették.

Egy felső kategóriás luxusingatlanná varázsolták az egykori bérházat, melynek földszintjére különféle szolgáltatások költöznek majd be, nyitnak egy kávézót és többféle üzletet.

Kép: epiteszforum.hu
Kép: epiteszforum.hu

Mivel egy korábbi felújítás miatt az épület padlása teljesen nyitott volt, a válaszfalak pedig hiányoztak, a tűz a tetőszerkezeten 2014-ben futótűzként tudott terjedni, megsemmisítve a koronázópárkány feletti részeket.

Az évekig tartó munkálatok gondoskodtak a párkánytagozattól kezdve a bádogcsipkéig minden apró részlet rekonstrukciójáról