Az eredetileg tervezett költségvetésnél 73,35 millió lejjel (hatmilliárd forint) többe fog kerülni az észak-erdélyi autópálya Berettyószéplak és Szilágynagyfalu közti szakasza, amire még rájön az áfa - idézte az economica.net hírportál hírét a Maszol.

Ez 19 százalékos drágulást jelent. Az eredeti költségvetés 384,14 millió lej volt, ami most 457,49 millióra emelkedett. A beruházás költségvetését az időközben jelentős mértékben megdrágult építőanyagok miatt kellett megemelni.

A sztrádaszakasz kivitelezője a török Nurol. A közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) tájékoztatása szerint a kivitelező mostanáig a munkálatok 52,5 százalékát végezte el.

A Nurol és a CNAIR 2020 szeptember 30-án írták alá a 13,55 kilométeres sztrádaszakasz megtervezésére és megépítésére vonatkozó szerződést. Az építkezés 2021 február 1-én kezdődött. A szerződés értelmében a kivitelezőnek 18 hónap áll rendelkezésére a munkálatok elvégzésére, ami azt jelenti, hogy jelentős késében van a kitűzött határidőhöz képest.