A 24 éves budapesti K. Zoltánné 2019. május 4. és 2019. június 24. között az interneten bérbeadásra meghirdetett két VI. kerületi és két XIII. kerületi lakást. A nő az ingatlanok bérbeadásának látszatát keltve tévedésbe ejtette az érdeklődőket, akik a lakások megtekintése után havi lakbér, valamint kaució jogcímen több mint félmillió forintot fizettek. K. Zoltánnét ezután a vevők többet nem érték el telefonon - írja a police.hu.

Az egyik korábbi sértett, barátjával 2019. június 24-én megjelent egy meghirdetett terézvárosi lakásnál, hogy a férfi megnézze azt. A férfi párja - a korábbi sértett - eközben az autóban várakozott. Amikor a lakás állítólagos tulajdonosa és a férfi kilépett a kapun, az autóban várakozó nő felismerte az elkövetőt, és azonnal értesítette a rendőröket, akik a helyszínen elfogták K. Zoltánnét.

A rendőrök megállapították, hogy a nő az ingatlan valódi tulajdonosától nem kapott engedélyt a lakás kiadására, valamint a sértettet tévedésbe ejtette az ingatlan tulajdonviszonya tekintetében. A kaució kifizetése azért hiúsult meg, mert a sértett felismerte K. Zoltánnét, mint a korábbi bűncselekmény elkövetőjét, és rendőrt hívott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a nőt három rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, valamint egy rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki.