A Reszkessetek, betörők! McCallister családja mocskosul gazdag, hiszen a héttagú család azon felül, hogy egy kacsalábon forgó palotában él, még közös párizsi kiruccanásra is telik nekik.

A The New York Times cikke alapján a port.hu arról számolt be, hogy a Federal Reserve Bank (FED) három közgazdászával közösen kezdett nyomozásba. Tekintve, hogy McCallisterék otthona egy valós ingatlan Chicagóban, Winnetka külvárosában, a közgazdászok össze tudták hasonlítani az 1990-es évek chicagói háztartásainak jövedelmére vonatkozó adatokat, a ház ingatlanértékét, a jelzáloghitelek kamatát, valamint az adókat és a biztosításokat.

Ennek alapján kiszámolták, hogy 

egy 1990-ben 305 ezer dolláros – 2022-es árfolyamon körülbelül 665 ezer dolláros – jövedelemmel rendelkező háztartás megengedhette volna magának a házat, feltéve, hogy a család nem költi jövedelmének több mint 30 százalékát lakhatásra.

A The New York Times azt írja, a Federal Reserve Bank of Chicago szerint csak a chicagoi terület jövedelmének felső 1 százalékába tartozók számára teszi megfizethetővé az otthont.

A Realtor.com becslére szerint

McCallisterék háza 2022-ben nagyjából 2,4 millió dollárt érne, és az USA egyik legtehetősebb környékének tartja a ház helyszínét.

A port.hu arról ír, hogy bár a filmből sosem derült ki, hogy a szülők mivel foglalkoznak, a Todd Strasser által írt, John Hughes forgatókönyve alapján készült regényváltozat szerint Kate McCallister divattervező, mivel a házban manökenek vannak, Peter McCallister pedig valószínűleg üzletember.

Hat ok, amiért most érdemes lakásépítésbe vagy felújításba kezdeni

Nehéz évet zárt a magyar építőipar, de – részben éppen ezért – lassan kirajzolódnak azok a tendenciák, amik felíveléshez vezethetnek. Lakásépítésbe már most is érdemes belevágni, de a tervezést mindenképpen el kell kezdenie annak, aki támogató gazdasági környezetben akarja befejezni a kivitelezést – véli cikkében Juhász Attila, az Újház építőanyag kereskedelmi hálózat igazgatóságának elnöke, az ÉVOSZ Építőanyag-kereskedelmi Tagozatának elnöke. Bővebben --->