Több mint tízezer doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen – írja szerdai közleményében az adóhivatal. Az adózatlan dohánytermékeket egy erdei illemhelyen találták meg, amely padlótól a plafonig tele volt a gondosan becsomagolt csempészáruval.

„Az egyenruhások a szokásos terepkutatásuk alkalmával épp a tarpai zöldhatárnál járőröztek, amikor a félméteres fűben lábnyomokat vettek észre. Kíváncsiságukat felkeltette, mert láthatóan a talplenyomatok több embertől származtak és egészen egy gyümölcsöskert melletti erdei árnyékszékig vezettek” – írja a NAV.

Az erdei kommandónak meg is lett az eredménye, ugyanis az illemhely aznap „másfajta szolgálatot nyújtott, mint a rendeltetése”: a padlótól a plafonig fekete nejlonba csomagolt dobozokkal volt telezsúfolva.

Több mint tízezer doboz cigit rejtettek a zsákok
Több mint tízezer doboz cigit rejtettek a zsákok
Kép: NAV

A NAV pénzügyőrei a csomagokban

összesen 10070 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak.

Az adóhivatal szerint ez 22,6 millió forint értékű adózatlan dohányterméket jelent, a járőrök le is foglalták, és ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

Magyarországon kapkodnak a csempészcigi után, virágzik a feketepiac

Tovább nőtt az Európai Unióban az illegális cigarettapiac tavaly, a hamisított termékek fogyasztási listáját Franciaország vezeti, de Magyarországon is emelkedett az illegális cigarettaforgalom.