Tavaly novemberben négy postát zártak be Nagykanizsán a cég vezetésének döntése nyomán. A Magyar Posta ugyanakkor később azt mondta, hogy egy nagyobb összeg ellenében az egyik hivatalt újranyitná. Ehhez több tízmillió forintot kellett volna előteremtenie a város önkormányzatának, ezt azonban az ellenzéki vezetésű város nem fogadta el.

Horváth Jácint önkormányzati képviselő az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy egy olyan vállalkozóval kezdett el nyáron tárgyalni, aki már máshol is üzemeltetett postát. Másfél hónap alatt sikerült is megállapodni vele.

A település ötezer fős kertvárosában nyitották újra a postát, amely egyszemélyes hivatalnak indult, de elképzelhető, hogy újabb ügyintézővel bővítik hamarosan.

A képviselő testület a sikeren felbuzdult további két bezárt postát is újranyitna a lehetőségek szerint, szintén vállalkozók segítségével.

 

Fontos változtatások jönnek a posták működésében

A friss, csütörtök esti Magyar Közlönyben megjelent a postai szolgáltatásokról szóló törvény módosítása, a legfontosabb, hogy módosult az egyetemes postai szolgáltatás elérhetősége.
Bővebben--->