Óriásit hajrázott a forint az elmúlt héten, hiszen a magyar fizetőeszköz még 385-ös szint közelében kezdte a hetet hétfőn az euróval szemben, ahonnan mindennap erősödni tudott, és csütörtök délutánra már a 374-es szint alá vágtatott, ahol a pénteki vegyes mozgást követően is ott tudott maradni.

Gyengélkedő dollár

Az Index összeállítása szerint a magyar deviza erősödésében nagy szerepe volt a dollár gyengülésének, az amerikai devizával szemben több mint egy éve nem látott csúcsra ért a magyar fizetőeszköz. 

Ismét célba veheti a 370-e szintet a forint. Ehhez az is kell, hogy ne történjen drasztikus változás a piaci hangulatban

 – jelezte az Indexnek Molnár Dániel. A Makronóm Intézet elemzője szerint pozitív hatást gyakorolt az árfolyamra a szerdán megjelent, vártnál kedvezőbb amerikai inflációs adat, ami – kiegészülve a vártnál kedvezőtlenebb munkaerő-piaci adatokkal – a múlt héten átértékelhette a Fed jövőbeli kamatemeléseivel kapcsolatos várakozásokat.

385-ről 374-re

Ez pedig az euró dollárral szembeni erősödésén keresztül a forint árfolyamát is erősítette. Az euróval szembeni árfolyam így a hét eleji 385 körüli szintről a 374-es szintre erősödött, vagyis lényegében ledolgozta múlt heti gyengülését – állapította meg a lapnak Molnár Dániel. 

Itt az ideje, hogy nyaralásra eurót váltson: kapott még egy esélyt a forinttól

Viszonylag jó erőben van forint, az egy héttel ezelőtti árszinthez képest pedig különösen. Bővebben --->