Rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert Orbán Viktor TikTok-fiókja. A miniszterelnök egy erdélyi fiatalokkal történő beszélgetéssel indított, ezt már 1,2 milliószor nézték meg és csaknem 58 ezren kedvelték. Eközben már majdnem 76 ezer követője lett az oldalának, és a bejegyzései alatt egymillió lájk van már – összegezte a Magyar Nemzet.

A miniszterelnököt a Facebookon 1,2 millióan, a Twitteren 181 ezren, míg az Instagramon 175 ezren követik, a bejegyzéseire pedig ezres nagyságrendben érkeznek reakciók a felhasználóktól.

A baloldal a közösségi médiában az ismertebb ellenzéki politikusok jellemzően nincsenek jelen a TikTokon, ott leginkább a pártok hivatalos fiókjaival lehet találkozni.

  • A baloldal vezető pártja, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció TikTokjának ötezer követője van, a bejegyzéseiket 91 ezren kedvelték, Gyurcsány Ferencnek a Facebookon 327 ezer, az Instagramon pedig 46 ezer követője van.
  • Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke saját profillal van jelen a TikTokon, 5412 követője és ötvenezer kedvelése van az oldalának.

Karácsony Gergely, főpolgármestert a Facebookon 310 ezren, míg az Instagramon mindössze 45 ezren, a TikTokon 33 ezren követik.

Korai volt temetni a Facebook-ot: háromszoros pénzt hozott a részvény

Gond nélkül túljutott a metaverzumos kudarcon a Facebook anyacége, a Meta: erős negyedévről számolt be a vállalat, és még erősebbre számít. A részvényárfolyam a tavalyi mélypont óta szinte felrobbant. Bővebben >>>