„A baloldali pártok módosító javaslatai közel 3200 milliárd forintos adóemelést jelentenének a jövő évi költségvetésben, a költségvetés tervezésekor csak a felelős, átgondolt javaslatokat tudjuk támogatni” – hangsúlyozta közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Varga Mihály 6500 milliárd forintot emleget

A minap Varga Mihály pénzügyminiszter részletezte, hogy a baloldali pártok módosító javaslatai összesen 6528 milliárd forinttal „borítanák fel” a költségvetést, ebből közel 3200 milliárd forint adóemelést jelentene.

A baloldali pártok javaslatai a vállalkozásokat sújtanák a legerősebben, a társasági adót például 9-ről 25 százalékra emelnék, amely többezer milliárd forintos terhet jelentene a cégeknek.

Bár a legtöbb módosító javaslatban forrást sem jelöltek meg a baloldali pártok azok finanszírozására, a költségvetés 200 milliárd forintos tartalékát nyolcszor költenék el, amivel a költségvetési hiányt 2,9 százalékról 10 százalék fölé növelnék – hangsúlyozta a miniszter.

Varga Mihály kimondta azt is, amit kevesen akartak hallani

A pénzügyminiszter az Országgyűlés keddi ülésén kiterítette a kormány lapjait: háborús időkre készül az ország, védelmi költségvetéssel számolnak. Bővebben>>>