Ősz végéig 101 parkolóhelyet számolnak fel Józsefvárosban. Az egyébként is keskeny járdák felülete a felparkoló kocsik miatt még jobban leszűkül, a gyaloglóknak, babakocsival, kerekesszékkel közlekedőknek komoly gondot okoz a haladás – írja a Telex.

  • Augusztus elején a Csepreghy és a Nap utcában alakították át a felfestéseket,
  • a héten a Krúdy és a Múzeum utcában folytatódik az átalakítás, itt már 21 parkolóhelyet megszüntetnek,
  • megszűnik az egyik oldali parkolósáv a Bródy Sándor, a Krúdy, a Nap, a Puskin és a Szentkirályi utcák egy-egy szakaszán.

A parkolóhely-csökkentést az önkormányzat azzal készítette elő, hogy a fővárosi kerületek közül elsőként emelte meg drasztikusan a lakossági parkolás éves díját. Ennek eredményeként:

  • a kiadott lakossági várakozási engedélyek száma 20 százalékkal lett kevesebb;
  • míg a tavaly augusztus 15-ig kiadott lakossági engedélyek száma 11 348 volt, az idén augusztus 15-ig kiadott érvényben lévő lakossági engedélyek száma 8923-re csökkent;
  • korábban a parkolóhelyek 95 százaléka volt foglalt nappal, ma 70-80 százalékuk, ez az arány sok helyen a belvárosi utcákban este is 90 százalék alatt marad.

A lakossági parkolási kedvezmény mértékének a megváltoztatását a helyileg ellenzékben levő Fidesz-frakció egyszerűen a családok megsarcolásának tartja.

Újabb kerületben kaphatnak kizárólagos parkolóhelyeket a helyi lakosok

Egyre több az autó a II. kerületben, így a parkolás is komoly gondot okoz. A polgármester úgy döntött, segít a helyi lakosságnak, és kizárólagos parkolóhelyeket hoz létre bizonyos övezetekben. Bővebben >>>