Beleszületett a politikába,  már tizenévesen tüntetésekre járt, parlamenti közvetítéseket nézett, mondta el a HVG-nek adott interjúban Magyar Péter, aki a volt feleségének is sokat segített felkészülni a beszédeire, kezelte Varga Judit egykori igazságügyi miniszter közösségi oldalát is.

Magyar magát hitelesnek érzi, hiába a felügyelőbizottsági székekből indult országjárásra, mint mondja, 2004-től 2009-ig a piacon dolgozott, „ügyvédjelöltként, ügyvédként, bíróságon, majd diplomata lettem."

De ezekre a kérdésekre válaszoltam már. (...) Nem a múltról, a jövőről szeretnék beszélni. A hitelességemről pedig a magyar választók majd dönteni fognak június 9-én és később az országgyűlési választáson – kérte ki magának, hogy az újságíró a NER-hez köthető múltjáról kérdezte. 

Arra a felvetése, hogy miért lesz feszült attól, ha a "váltásról" kérdezik azt felelte: „nem vagyok indulatos, csak nem értem, miért ezerszer megválaszolt kérdéseket tesznek fel újra és újra, és miért nem a Tisza Párt programjáról vagy arról beszélünk. (...) De talán az sem lenne csoda, ha indulatos lennék, mert Magyarországon választási kampányban senkit nem helyeztek még olyan pszichikai nyomás alá, mint engem. És nem esik jól, hogy ehhez néha még a független sajtó is asszisztál. 

Arról már a Karaktergyilkosság - Lejáratás a gúnynévtől az álhírig könyv szerzője beszélt a Spirit FM Letöltendő című műsorában, hogy a Tisza Párt EP-listájának vezetője eddig sikeresen túlélte az ellene indított negatív kampányt. A lejáratás sikeréhez egy központi tulajdonság megtalálása kell, azonban esetében még nem alakult ki ilyen jellegű támadhatóság.

Magyar Péter, a „teflonarcú” politikus eddig képes volt ellenállni a negatív kampányoknak, és szavazótábora mintha nem gyengülne a támadásoktól.

A szakmában „teflon face″-nek, azaz teflonarcúságnak nevezett ellenállóképesség receptje nem ismert, de az tény, hogy az ilyen emberről leperegnek a negatív kampányok. A saját szavazótáborában nem gyengíti a támadás  – foglalta össze az atv.hu a beszélgetést. 

Ilyen volt például Bill Clinton, a volt amerikai elnökökön hivatali ideje alatt nem fogott semmilyen támadás

A kommunikációs szakértő szerint

a karaktergyilkosság nem csupán egy egyszerű hírnév elleni támadás, hanem egy jól megtervezett, tudatosan végrehajtott akció, melynek célja egy személy vagy szervezet reputációjának megsemmisítése vagy jelentős gyengítése.